2011. április 16-án rendeztük meg az I. "Gyerekbakancsos-kutyamancsos" gyalogtúrát, hogy  közelebb hozzuk a gyerekeket a természethez és a kutyákhoz. Nem titkolt célunk, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy a kutyával való foglalkozás kihagyhatatlan móka is lehet, de természetesen nem ritkán lemondásokkal is jár. A felelős állattartást nem lehet megtanítani... a gyerekeknek meg kell tapasztalniuk, látniuk kell, és erre a legjobb, ha mintát adva, megmutatjuk nekik az "aranyszabályokat" gyakorlatban.

 

Imádták a gyerekek, és mi felnőttek is nagyon élveztük. A kirándulás egyik pihenőpontján, a Nagymezőn különböző állat-asszisztált játékokat játszottunk:

- Utánozd a kutyát!

- Mi változott meg a kutyán?

- Jutalom-falat fújás

- Élő agility

- Trükkök

- Apport-játék

Hubának hála még fogócska is volt, mert imádja, ha kergetik őt, mialatt az apport a szájában van! Annyira élvezte, hogy szinte mosolygott, miközben cselezte a gyerekeket! :) Botondnak ez volt az első igazi bevetése, és nagyon szerette! Folyamatosan a gyerekeken lógott és nagyon szépen szót fogadott nekik, és persze pörgött ezerrel! :D

Nagyon jól éreztük magunkat, ezért az elkövetkező időben több ilyen túrát is fogunk szervezni!

"Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Õ csak szeretetet kér és ad."

Marley és én c. film

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr582838872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babavilag 2011.04.22. 20:56:01

Jó tudni, hogy vannak még ilyen emberek a Földön! :) ;) Nagyon jó a videó!!

babavilag 2011.04.22. 20:57:11

Jó tudni, hogy vannak még ilyen jó emberek, akiknek ez fontos! ;) Tetszik a videó, nagyon jó! :)
süti beállítások módosítása