Babeiosis...

2009.10.25. 09:49

Úgy tűnik kullancs okozta fertőzés volt (!?)...

Éjszaka még egyszer le kellett vinni. Reggel arra keltem, hogy hányt egyet... Olyan kis bánatosan és összeszakadtan állt az "alkotása" felett... úgy megsajnáltam! Magamhoz öleltem és mondtam neki, hogy semmi baj, föltakarítjuk! Délután Apafej visszavitte a dokihoz, és mondta, hogy még reggel is hányt. Kapott még két injekciót, az egyik B6 vitamin volt. Mondta, hogy a napi táp mennyiség egyharmadát kapja csak meg. Mikor hazaértek meglátogatták Mamáékat és volt ott még egy kis táp, azt megette. Mikor hazaértünk elkezdett éhező kicsi kutyust játszani: kiült a konyhaajtóba és hátrahúzott füllel egyértelműen kifejezte, hogy éhes. Nagyon kitartó volt, szóval kapott még egy fél bögre tápot... nem kellett volna! Éjszaka ugyan már nem kellett le vinni, de reggel újra hányásra keltünk. Apafejet borzasztó bűntudat gyötörte, pedig ő csak jót akart. Átmentem a gyógyszertárba és kiváltottam a B6 vitamin tablettát, amit előző nap a doktorúr írt föl. Vettem egy doboz gyorsrizst, meg néhány májkrémet. Hazamentem és elkészítettem a májkrémes rizst, összetörtük a C-és B6- vitamin tablettákat összekevertük.  Ezt kapta ebédre. Reggel, meg este kapott egy - egy kanál B6-vitaminos májkrémet. Este átjöttek Lucáék. Nagy volt az öröm! Szaladgáltak, birkóztak! Már nyoma sem volt a betegségnek! Az éjszakánk nyugodtan telt és már túl vagyunk a napi "hami" felén. Most alszik, de jó kedélyű!

Úgy tűnik túl vagyunk rajta. Még most is borzasztó bele gondolni, hogy el is veszíthettük volna...

Azt hiszem, ezentúl még jobban figyelünk! Pedig mindig kezelve van paraziták ellen, de ha pont az az egy, ami megtapad rajta fertőzött, akkor hiába minden...

Figyeljetek ti is jobban!

Huba még betegen: (bezsákmányolta a párnámat és azzal aludt :) )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr971469250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.10.25. 20:28:47

De jó, hogy már jobban van Huba!!! Sok gyógypusztit küldünk neki! A szülinaphoz meg utólag is sok sok boldogságot kívánunk!
Sámán és a szülei

babavilag 2009.10.25. 22:45:19

Jobbulást kívánunk Hubának! :)

tarkakutya 2009.10.26. 09:11:36

Örülünk, hogy rendben vagytok! Köcsög kullancsok! Amilyen kicsik, olyan nagy felfordulást tudnak csinálni :(

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2009.11.06. 08:54:56

Örülünk a gyógyulásnak! A malamutokkal én is átéltem néhány babiosist, szerencsére mindig problémamentesen meggyógyultak. Az első alkalom után nagyon megjegyeztem, hogy a betegség első tünete a szem kötőhártyájának kifehéredése. Így ha nem úgy ugráltak, vagy nem a megszokott módon vetették magukat a kajára, máris néztem a szemüket, és több kutyámnál is már az elején kiszúrtam, hogy gond van.
A Huba-pulcsi szenzációs, ügyesek és szépek vagytok!
süti beállítások módosítása