Féléves cipőfűzők

2009.11.26. 12:28

Tudom-tudom, ez Huba naplója, de nem tudtam ellenálni annak, hogy legfiatalabb lakóink a két kis gabonasiklónk féléves "szülinapját" meg ne említsem. Ugyanis a siklók kb. fél éves korukra érik el azt a színt amiben felnőttként pompázni fognak. Akár milyen hihetetlen is ezeket a kis jószágokat is nagyon meg lehet szeretni. Egyszerűek, de valahogy mind más és nem csak külsőleg, de viselkedésre is, szívem szerint azt mondanám más-más személyiség, de lehet, hogy ez már túlzás lenne! :D

 

Osaikomi - Oszájkomi (nekünk csak Oszika)

Neve japán eredetű, jelentése: Földre szorítással harcol, öl

Snow-bubblegum színváltozatú hím gabonasikló. Két napja vedlette le kabátkáját, ami 62 cm hosszú. Nagyon jó étvágyú kislegény. Nyugott, ha benyúlok a terráriumba, akkor rögtön kidugja fejecskéjét a bujkából, jön kíváncsiskodni. Nagyon szeret kézben lenni, pláne ha meleg a kezünk, körbe fonja ujjainkat és megnyukszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kage (Nekünk csak Kagelinó)

Neve japán eredetű, jelentése: árnyék

Anerythristic színváltozatú hím gabonasikló. 2009.10.27-én vedlett bőre 62,5 cm hosszúságú volt. A napokban fog vedleni. Szép, szabályos mintájú, nagy méretű kígyó lesz belőle. Valószínüleg már egy éves kora előtt meghaladja majd az egy métert. Testvéréhez hasonlóan nagyon jó étvágyú, érdeklődő kis kígyó. Ha valami új berendezés kerül a terráriumba, akkor ő az első aki megvizsgálja, "megszaglássza", körülmászkálja. Ő is nagyon szeret kézben lenni, illetve kézben enni. Sőt, egyszer a kezemben vedlett le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huba pedig imádja bámulni a terrárium lakókat! Az ember azt gondolja, hogy kódolva van a kígyótól való félelem az állatokba, köztük a kutyákban, de ha ez igaz is, akkor Hubi a kivétel. Első perctől kezdve, nagyon izgatta mik ezek a lények és addig még meg nem vizsgálhatta közelről (megszaglászta, megnyalta :D) addig ugra-bugrált körülöttünk, ha kézbe vettük őket. Mostmár megszokta és nagyon jó kisfiú!

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr611553704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.26. 20:58:49

Boldog fél éves szülinapot Oszikának és Kagelinonak! Jó, hogy hírt adtatok róluk is. :)

tarkakutya 2009.11.27. 07:30:02

Carlos mondja, hogy szívesen elrágcsálná azt a cipőt, aminek ilyen nagy fűzői vannak :)
Grat a jószágokhoz! Figyelemre méltó lakásotok lehet :) valami miatt Gerald Durrell jutott eszembe :D

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.11.27. 19:33:33

Gyönyörűek a kélgyók!!! Irigy vagyok értük kicsit...
süti beállítások módosítása