Kóborló kóbor ló

2010.08.18. 16:14

Kedvenc kiránduló helyünkre látogattunk el nem régen, név szerint a Három kereszthez. Pontosabban nem jutottunk teljesen el a célba, csak a Nagy mezőig... na de nézzük csak sorba miért is. Kellemes, inkább tavaszi délután volt, mint forró augusztusi, ezért ebéd után elindultunk kirándulni Lucáékkal. Mi is lehetne csodálatosabb, mint három vizsla - mint egy kis család - együtt erdőn, mezőn. Csak úgy bújták a bokrokat, fácánt keresve... bejárták az összes csapát, a mi szemünkkel egészen úgy tűnt, mintha Bobókát tanítaná a két nagy. Huba néha elkalandozott, de Luca, mint egy jó anyuka, mindig megvárta a kis legénykét. Legutóbb, mikor arra jártunk, akkor még el nem ment volna Botond a lábunktól, viszont most próbálta a Lucus és Huba lendületét felvenni, kisebb-nagyobb sikerrel.

Közvetlenül a nagymező előtt egy gyönyörű tanya mellett vezet el a turista útvonal, ahol sokféle állat mellett néhány paci is van. Éppen kint legelésztek, aminek nagyon megörültünk. A biztonság kedvéért megfogtuk a kutyukat, csak nálam nem volt eb, mert meg akartam örökíteni a legelésző lovakat. Éppen gyönyörködtünk bennük, mikor az egyik felkapta a fejét, és hirtelen heves vágtában közeledni kezdett felénk. Nem nagyon értettük a jelenséget, de enyhén fogalmazva megszeppentünk. Megálltunk mind a négyen, még a kutyuk is elhallgattak... az okát nem sejtve, de a paci szinte ketté vállasztotta a csapatott. A fiúk elől, mi meg kb. 10 méterre mögöttük rekedtünk. A paci megállt kb. egy méterre tőlem és fujtatott. Én, természetesen fotóztam - meg is jegyezték, hogy olyan vagyok, mint egy őrült amerikai, nekik szokott lenni halál közeli házi videójuk... Rövid tétovázás után a paci neki iramodott a fiúk felé és vágtázva, fej lengetve, fújtatva beszalad közéjük, majd visszament a tanya irányába. Gondoltuk, hogy nem lenne jó mégegyszer kihúzni nála a gyufát, szóval inkább visszafordultunk. Sosem volt még ilyen rémisztő találkozásunk, bele sem merek gondolni, mi lenne, ha olyan helyen élnénk, ahol farkasok, medvék is élnek, ha egy lovacska ennyire ijesztő. Talán még viccesnek is tűnik, utólag az is :), de akkor, ott nagyon ijesztő volt. Hazafelé hosszasan beszélgettünk róla, hogy lehet, hogy csak egy kis mar-vakargatásra szaladt oda hozzánk, megörült, hogy jééé emberek, de jó! De ebben az esetben nem jó metakommunikációt alkalmazott a lelkem. Inkább tűnt vad, felhergelt csődörnek, mint vidáman galoppozó, ember centrikus lovacskának.

Végül is sikerült lefárasztani az ebeinket, na meg magunkat is!

                                     A kis csapat egy része:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                        Bobó a Kis erdőben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               Bandázás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          Egyszerűen Szép

                                            Legelésző pacik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              A kóborló kóbor ló

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr622230910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.08.19. 08:49:47

Nem csodálom, hogy megijedtetek, egy idegen, felém vágtató ló elég rémisztő tud lenni.
Szerencsések vagytok a dombos, erdős környezet miatt, a vizslik biztos imádják. Úszni szoktak?

abdulesmia 2010.08.19. 10:13:01

Ja és boldog névnapot Hubának, küldünk egy-egy puszit neki a lányok nevében!

dbkata 2010.08.19. 10:51:18

Jesszus! ez a lovaskaland "meleg" volt! Nem volt esetleg kiscsikó a közelben ami indokolná a kirohanást?

Olyan gyönyörű ez a hely, hol van pontosan? Én is ilyen helyen szeretnék egyszer lakni....!

Jó kis csapatotok van! Gratula!

babavilag 2010.08.19. 23:36:41

Hú sosem találkoztam ilyen lóval még! Megjegyzem hál istennek! Szerencse, hogy épségben megúsztátok!

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.08.23. 09:53:15

Egy ismerősöm szerint a lovaknak erős területvédő ösztönük van.

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2010.08.27. 23:20:40

Köszönjük szépen a Névnapi köszöntőket! :)
Érdekes ez a területvédő ösztön... sosem gonoltam volna!
süti beállítások módosítása