"Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit ismersz. Hazug próféták, és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: "- Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!"- ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan a kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt."
Márai Sándor

Az Állatok Világnapja alkalmából egy maroknyi csapattal (Angi (Fifi hugija), Apafej osztályából: Fanni, Zsoca/Fifi/, Csabi, Tamás, Bence, Hű barátaink: Sanyi, Bianka, na meg a vizslák: Luca, Huba, Botond és persze én...) kirándulni indultunk. Úti célunk a Nagy mező volt.
Jó volt látni a gyerekek és a vizslák hancúrozását. Rengeteg termést gyűjtöttünk, meg kullancsot... Tamás és Csabi lettek a "kullancs" felelősek. Mindig figyelték a vizslákat, és ha találtak kullancsot rajtuk, akkor leszedték és odavitték Tanár bácsijuknak (= Apafej). Botond nagyon-nagyon élvezte a gyerekek társaságát, gyakorlatilag nem is láttam, mert elől bandázott a fiúkkal. Huba folyamatosan ellenőrizte a csapatot - oda-vissza szaladgált köztünk. Luca segített csipkét szedni Sanyiéknak.

Nagyon jó volt... nem csak a gyerekek, de mi felnőttek is nagyon élveztük a közös kirándulást. Hamarosan tervezzük a következőt... 

 Alma kunyerálás:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így vezették a túrát és bandáztak Ők hárman! (Tamás, Csabi, Botond)

Fanni szívébe is belopta magát a kis kelekótya Bobó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Botond a Kullancs felelősökkel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zsoca(Fifi) megszeretgette a legényeket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huba tudja, ha ennyi gyerek egyszerre reggelizik, akkor érdemes középen elhelyezkedni, hogy mindenkinek ugyan annyi esélye legyen adni neki falatkákat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hubának nem volt kedve a csoport fotón szerepelni, pedig még Botond is próbálta meggyőzni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül nem került fel az "osztály képre":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt azért nagy hancúrozás is:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr132343198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babavilag 2010.10.04. 19:15:01

Nagyon tetszik az idézet a bejegyzés elején! Nagyon igaz! Tündériek Hubáék, gondolom a gyerekek is nagyon élvezték a kutyázást, nemcsak a kutyák a gyerekezést! :)

dbkata 2010.10.05. 12:58:30

Nagyon jó lehetett nektek ... :) :)
süti beállítások módosítása