"( Symptoma )

A bal h lábon középsúlyos sántítás

lépésben jól terhel -- futás közben három lábon mozog

RTG 16 N L-L gerinc: negatív

RTG 17 N b. hátsó láb: negatív

tapintásra mozgatásra sem fájdalmat sem kóros elmozdulást megállapítani nem lehet

a láb izületei szimetrikusak a másik lábhoz képest,

gerincvelői reflexek rendben, bár a tulajdonos szer a bo hátsó lábával időnként a dors. felületére lép,

egyenlőre pontos diagnózist megállapítani nem lehet,

( Therapi )

Diplopfos inj.,m

Lavet tabl. 2x1 naponta

Vitamin b1 tabl 2x1

( Diagnosis )

trauma "

 

Nos, szó szerint ez áll a kórlapon...

Szerencsére nem szalagszakadás, és nem is nyúlás, viszont fogalma sincs az orvosnak mivel is állunk szemben... Elég rosszul viselte Huba a vizsgálatokat. Futtatás, földön átnyomkodás, asztalon átvizsgálás, "szurkálás", "ütögetés", két röntgen... ahol mozdulatlan fekvés... Hol morgott, hol nyüszizett, menekült volna, aztán úgy tűnt megnyugodott, majd kezdte az egészet elölről. Valójában nagyon kedvesek és türelmesek voltak velünk, mindenki megszeretgette őt... ez persze tetszett neki, különös tekintettel a gyógyszertáras néniért volt nagyon oda.

Kezd egy kicsit Dr. House hangulata lenni a témának, csak kutyaklinikás verzióban... Ma este vár ránk még egy találkozó az állatorvosunknál, kíváncsian várom, ő vajon mit szól majd az eredményhez. Fogalmam sincs hogyan tovább... Egy hét múlva újabb injekciót kap, és rá egy hétre kontroll. Csak abban reménykedem, hogy addig valami Isteni szikra meggyógyítja és minden folytatódik úgy, ahogy előtte. Én meg szeretgetem, meg masszírozgatom a kis lábát... hátha az is segít...

 

Nagyon köszönjük a sok drukkot, biztos vagyok benne, hogy az segített... legalábbis az én lelkemnek nagyon sokat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr702600095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paul&shark 2011.01.20. 18:00:15

Otíliával beszéltetek már?

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2011.01.20. 22:11:03

Ha csak ezen múlik, akkor tízszeresen drukkolunk Hubáért. A Diplofos egy hatékony holmi, biztos használni fog.

alex&dylan · http://labradorok.wordpress.com/ 2011.01.20. 22:23:18

Nem Diprophos (human gyógyszer) véletlenül?

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2011.01.21. 13:49:25

Biztos Diprophos lesz az, csak a másik Pipacs (a G.) rosszul írta. Én sokszor kaptam ilyet a térdembe, kb. 3 hétig teljesen panaszmentessé tesz.
Az jó hír, hogy izületi deformitás nincs, de az én tudásom szerint a porcsérüléseket a röntgen sokszor nem mutatja ki. Viszont egy apró porcsérülés is okozhat steril gyulladást az izületben, amire a Diprophos jól hat.

Hubának gyors gyógyulást hozó puszikat küldünk!

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2011.01.21. 17:20:14

@Drótos Pipacs:
Nagyon sajnálom, hogy ennyire jól ismered ezt a szert... Mit értesz az alatt, hogy "kb. 3 hétig teljesen panaszmentessé tesz"? Utána minden kezdődik elölről? Áttapogatta, csavargatta, tekergette a lábát és mondta, hogy semmi rendelleneset nem érez. Másfél órán keresztül tartott a vizsgálat röntgenekkel együtt. Porcsérülésből fel tud gyógyulni? Lehet, hogy buta kérdéseket teszek fel, de ha tudnál rá válaszolni, akkor azért nagyon hálás lennék!

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2011.01.21. 18:01:31

Kutya-porc ügyben szerencsére kevés tapasztalatom van.
Az én porcsérülésemet sosem látták röntgenen, de a fájdalom jellegéből egyértelmű volt. Nagyon apró darabok váltak le a térd-porcból, ami egy steril gyulladást idézett elő a térdizületben, erre jó a Diprophos, de ez csak tüneti kezelés, mert a porcsérülést nem gyógyítja, csak a gyulladást. Ám mivel a gyulladást okozó porcsérülés továbbra is megvolt, újra és újra begyulladt. A levált porcot csak műtéttel lehet eltávolítani. Végül engem is megműtöttek.
Ma már vannak porcképző gyógyszerek, ilyen a Condrosulf meg a Dona is. Misi kutya kapott ilyet (már öreg volt, és elkoptak az izületei), és valamennyit használt is neki.
Huba esetében csak tippelek a porcsérülésre és az emiatt kialakult gyulladásra. De ugyan így lehet részleges szalag- vagy izomszakadás is, ezeket is nehéz kimutatni. Az mindenképpen jó hír, hogy nem volt rtg. eltérés.
Ha a gyógyszeres kezelésre nem javul, más szakvéleményét is érdemes kikérni. Én biztosan megtenném.

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2011.01.21. 19:31:12

Nagyon szépen köszönöm! Végig csináljuk a kezelést és ha nem javul, akkor természetesen más orvossal, esetleg az említett Otíliával is felvesszük a kapcsolatot. Egyébként ma sokkal jobban használta a lábát. Ritkán emelte fől, és akkor is csak egy pillanatra. Szépen terhelte. Gondolom ez az injekció hatása...

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2011.01.21. 20:16:49

@Hubavizsla: Szinte biztos, hogy hat a Diprophos. Bizakodjunk, hogy a javulás végleges lesz!

alex&dylan · http://labradorok.wordpress.com/ 2011.01.21. 21:27:06

Ha bármilyen eredetű gyulladás, akkor a Diprophostól javulni fog. Diagnosztikai oka lehet az alkalmazásának és a B1 vitaminból azt gondolnám, hogy ideg gyulladásra gyanakodhattak!? Rtg nem mutat rendelleneset, ez mindenképpen bíztató, reméljük mostmár hamar elmúlik :-)
Az e-mailemet megkaptátok?

paul&shark 2011.01.22. 09:45:19

@Hubavizsla: örülök hogy "csak" ennyi volt. Kitartást, eb csont beforr :D

Mrs. Négerhergelő 2011.01.23. 15:52:06

gyors gyógyulást kívánok!

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2011.01.24. 13:01:24

@alexlabrador:
Megkaptam az e-mailt! Azért nem írtam még választ, mert holnap szigorlatozom magyar nyelvből, és egy kicsit kicsúsztam az időből! Jelenleg is a tételeket próbálom megtanulni, úgyhogy ha vége az őrültekházának, akkor már küldöm is az e-mailt és indulok a postára!

Köszönöm a türelmedet! :) Holnap délután jelentkezem! :)
süti beállítások módosítása