Elkészült cipőfűzőink új otthona. Nem siettük el a dolgot, közel 1,5 év kellett hozzá, de megérte türelmesnek lenni! A 150 cm x 60 cm x 60 cm -es terrárium tele van kis barlangokkal, ahová elbújhatnak a csík-testűek... A terráriumot Apafej és a kígyótenyésztő barátunk építették, de én is segítkeztem ott ahol csak tudtam. Ragasztottam, festettem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A február új ötleteket is hozott! Megpróbálkozunk a "panel-kertészettel"! Vetettünk balkon paradicsomot, cseresznye paprikát és metélőhagymát. Remélem szépen ki kelnek a magocskák, és termésünk is lesz.

Vetett már valaki közületek erdei szamócát? Azzal is próbálkozunk... Bár 15-18 fok helyett 25 van és komposztot sem tudtam szerezni, így maradt a tőzeges virágföld. Ki tudja lesz-e belőle valami?! Pedig vannak olyan kiránduló helyeink, ahová kifejezetten szamócázni járunk, és milyen mennyei lenne az ablakpárkányon szüretelni...

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr22651451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex&dylan · http://labradorok.wordpress.com/ 2011.02.13. 21:14:47

Milyen kígyók?Talán valami siklóféle?

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2011.02.14. 12:39:27

@alexlabrador:

Igen, gabonasiklók. Nagyon barátságosak, kifejezetten vizsla-kompatibilisek! Remélem tavaszra ki kel az első fészekaljunk is. :) Sokan megriadnak a gondolattól, hogy kígyók, de egyáltalán nem olyan rémisztők, mint sokan gondolják. Nekik is vannak szokásaik, amiket meg lehet figyelni... Pl.: Oszi, a fehér kígyó, mindig rombol. Ha valami új kerül be a terráriumba, akkor mindig azt vizsgálja, hogyan lehet kiborítani, kitúrni, kidönteni... Amikor áttettük az új helyükre, ott is az első útja a szellőzőkhöz vezetett, hogyan tudná kipréselni magát rajta, nem mintha nem lenne elég helye. Miután nem járt sikerrel, a növényt akarta kipusztítani, hol a földjét túrta, hol pedig a leveleit fojtogatta. Kage (szürkés-fekete), a béke szigete. Ő kiállítási remekmű... nyugodtan taperolható, nem akar világgá menni, ha kisgyerek fogja meg. Gabonasikló előadások, bemutatók tökéletes alanya. Mushu, az óriás, aki lány létére túl nőtte a 140 cm-t... Mindig a terrárium központi helyét foglalja el, ahonnan belátja az egész területét. Sajnos hajlamos hobbit űzni a gyilkolásból, mindegy, hogy éhes-e, vagy épp mennyi egeret bír megenni, ha beteszek a terráriumba 3-5-6 darabot, akkor ő mindent elpusztít, ami mozog (természetesen kézre sosem kap, 18 cm-es korától kézhez szoktatott. :) (Általában fagyasztásból kiolvasztott egeret, patkányt kapnak, de sajnos azokat nem mindig fogyasztják el... jobban szeretnek levadászni...

alex&dylan · http://labradorok.wordpress.com/ 2011.02.15. 21:22:10

Látom ti se csak a kutyukat szeretitek :-)
Zsoltinak óriás kigyója volt, most vannak még gould amandináink, egy 400 literes akváriumunk, és két cicánk...
süti beállítások módosítása