Világ, Boldog, Vizsla.... ezek a szavak jutnak eszembe, ha az elmúlt 10 napra gondolok, és muszáj voltam mindegyiket belesűríteni a címbe!

Néhány nappal ezelőtt egy kedves fiatal ember "leszólított" kutyasétáltatáskor, hogy megdicsérje az ebeket. Különösen Botond varázsolta el. Beszélgettünk, és kiderült neki is vizslája van, és nem régen veszítette el Torda nevű kutyusát. Így a lány kutyus pár nélkül maradt... Nagyon hasonlított Botondra Torda és alig tudott betelni a látványával. Mindig meghatódok, ha olyan emberrel hoz össze a sors, aki hasonló örömét leli ezekben a csodákban! Igazából a történet még csak itt vette kezdetét. Mivel elég sok vizslást ismerek és sokszor fordulnak hozzám vizsláiknak gazdit kereső emberek, ezért megadta a telefonszámát, hátha tudnék találni neki egy vizslafiúcskát.

Néhány nappal később a munkahelyemre betérve, meglepve látom, hogy ott áll a fiatalember... Köszöntünk, és ő már mosolygott is. Kiderült, hogy ő lesz az új kollégánk!

Hihetetlen, hogy a sors mikre képes, és itt igazából még nem ért véget a meglepetések száma.

 

Még nyáron mesélt nekem a barátnőm egy lányról és a vizslájáról, akikkel egy buszon futott össze. A vizsla terápiás kutya tanonc volt. Beszélgettek és kiderült, hogy a lány már járt itt a blogon és ő is ír egyet, illetve, hogy van még egy terápiás kutyusa egy angol szetter. Rögvest rákerestem, és meg is leltem. Olvasgattam a naplóját és csodálattal követtem, hogyan válik egy mentett mini vizsla lánykából terápiás kutya.

Telt-múlt az idő és a múlt hétvégén érkezett egy üzenetem a lánytól. Kiderült, hogy ő is itt lakik (ami a blogjából számomra nem vált világossá, ráadásul még az sem esett le, hogy itt találkozott vele a barátnőm... mert olyan hihetetlen, hogy van olyan ember itt a közelben aki ezzel foglalkozik!).Panaszkodott, hogy nem talál olyan kutyást, akivel együtt kirándulhatna, és mivel látta, hogy mi sokszor megyünk, ezért szívesen velünk tartana. Nagyon megörültünk neki, és természetesen szombaton már együtt kirándultunk... Négy ember, öt kutya... mint egy igazi nagy falka! Annyira boldogok voltak a kutyák, nem lehetett betelni a viháncolásukkal. Botond, Démon és Szonja őrült szaladgálást rendeztek, Huba pedig ezerrel udvarolt Fanninak. Mi gazdik, pedig nagyon hamar közös hullámhosszra kerültünk. Hiszen klikkerezünk, gyerekekkel foglalkozunk és imádjuk a kutyáinkat.... Lehetne még több közös bennünk?

Mindenesetre nincsenek véletlenek... hiszen kicsi a világ, de boldog, mert vizslás! :)

A terápiás kutya barátaink naplóját itt olvashatjátok el.

Íme néhány kép a szombati kirándulásunkról:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr612709203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2011.03.07. 11:32:00

@Drótos Pipacs:
Köszönöm kérdésed, a legnagyobb rendben van! Nagyon szépen terheli! Rengeteget szalad, fácánozik, bandázik, szemmel láthatóan kinyílt újra, a régi, boldog, egészséges önmagát adja. :)
süti beállítások módosítása