Reggeli séták a Várhegyen

2011.03.31. 08:03

Várhegy... ez a becses neve a titkos helyünknek, amiről ezennel lerántom a leplet!

A reggeli sétáink színhelye, sőt, ezentúl az estieké is, hála a nyári időszámításnak. Már nagyon vártuk ezt az időt. Amikor jó nagyokat lehet sétálni az esti naplementében a fiúkkal, és a természet ragyog és majd kicsattan!

Huba ilyenkor érzi igazán elemében magát. Hihetetlen kimondani, de áprilisban lesz a nagy fiú 4,5 éves... Több mint négy éve lettem vizslás... Boldog vagyok!

Fiúk és a felkészülés:

Mivel Huba lába panaszmentes, és a sérülése óta több mint 100 km ment, így úgy döntöttünk, hogy elkezdi Apafej vele a canicross felkészülést. Szépen, óvatosan, eleinte csak annyit terhelve amennyit ő akar menni. Mellette pedig szépen bevonja Botondot is, egy kis energia levezetés neki sem árt! :) Emellett természetesen folyamatosan tanulunk.

Most jelenleg különböző alapengedelmességi feladatokat "tisztítunk" meg. Ül, fekszik, marad, láb. Illetve kihelyezett tárgyak elhozása (kosár, póráz), és természetesen mellette a kedvenc trükkjei. Az alapengedelmességi feladatokat már zavaró környezetben gyakoroljuk, illetve a trükköket is, az elhozást egyenlőre még csak ingerszegény környezetben, mondjuk minden sétát végig apportoz, Huba nem zavarja, meg ha gyerekek veszik körül nekik is mindent megcsinál, de ha másik kutya is van velünk akkor csak kb. 70%-on teljesít.

Huba annyira megirigyelte a múltkor, hogy Bobóval trükközünk, hogy gyorsan megmutatta, hogy a bukfencet ő is tudja... pedig előtte sosem próbáltuk, biztosan látta, hogy miért kap jutalmat Boti, és leutánozta. Nem ez az első ilyen, néha Botond figyeli Hubát és utánozza, de azért mindig meglepnek ezek a dolgok!

Reggeli séta képei:

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr162787255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása