Babeiosis?!

2009.10.22. 22:39

Elmentünk a dokinkhoz.

Fél 5-kor, amikor indultunk már véreset pisilt Huba... Pont ettől féltem, mert a szomszéd kiskutya is ilyen tünetekkel lett beteg és nagyon rosszul volt szegényke! Nem derült ki mi volt a baja... ez még jobban aggasztott!

Beérve a rendelőben elmondtam a panaszainkat és megmutattam a vér pettyes zsebkendőt. A doktorúr mondta, hogy ez nem jó jel. Kérdezte, hogy volt-e benne kullancs, mondtuk, hogy nem! Többször is rákérdezett. Benne nem volt, csak rajta - tudomásunk szerint - de az minden napos, hiszen ha tehetjük kint vagyunk a vadonban! Megmérte a lázát, a normál felső határán volt. Mivel labor vizsgálatot nem tud kérni az ünnep miatt, hétfő pedig késő lehet ha babeiosisról van szó, ezért kapott rá egy szurit. De mivel nem zárható ki a vesekő, hugyúti fertőzés sem, ezért kapott még két szurit, meg írt egy gyógyszert is. Nagyon korrekt volt, mondta, ha bármi gond van keressük hétvégén is... jól esett!

Sajnos a babeiosis szuri fájós és sok mellékhatása van... Hubánál mind kijött! Még a kocsiban hányt háromszor, aztán itthon is folytatta. Nyáladzott szegényke, könnybe volt a szeme. Evett pár szem tápot, meg ivott vizet, aztán sugárban hányta ki. 21.30-kor lementünk, még volt pisi-inger, úgy mint délután... Aztán feljöttünk, és mint akinek semmi baja: bevágott egy nagy tál tápot, meg ivott egy "vödör" vizet aztán belekötött a piros süni labdába, majd lefeküdt apujához és alszanak.

Nekem még nem megy .... Csak az jár a fejemben, amikor az orvos azt mondta, hogy ha most nem kezeljük, akkor meghalhat... Ezt a mondatot újra és újra hallom.

De ahogy észre vettem már vittük is... pont azért mert láttuk szenvedni a kis szomszéd kutyust és ha semmiség is akkor is nézze meg a doki... És úgy tűnik nem semmiség. Rendszeresen csepegtetjük Hubát, figyelünk rá... és mégis! Ez elég igazságtalanság! Az orvosunk szerint eléggé elszaporodtak a környékünkön a fertőzött kullancsok, semmi mást nem lehet tenni, csak még jobban figyelni...

Holnapra javulnia kellene... remélem nyugodt lesz az éjszakánk. Leszámítva azt, hogy nem bírok elaludni... Ő békésen szunyókál, bár a pocija bugyorog.

Holnap megírom milyen volt az éjszakánk... Addig is szép álmokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr851468746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovaxka · http://borsmustar.blogspot.com 2009.10.22. 23:43:55

Ó, szegény Huba! :( Drukkolok a gyors gyógyuláshoz!

tarkakutya 2009.10.24. 07:32:35

Ó, jaj! Reméljük, minden rendben lesz! Huba erős és bátor, hogy is lehetne másképp? Gyógyulj meg gyorsan, Huba tesó!

tarkakutya 2009.10.24. 15:53:00

Na? Hogy vagytok? Izgulunk ám értetek!
süti beállítások módosítása