Huba úszó leckéi

2010.05.11. 08:54

Az az igazság, hogy én szentül meg voltam róla győződve, hogy Huba, vizslához híven tud úszni! A múltkorában kedves barátaink elhívtak minket egy szalonnasütéssel egybekötött Kutyapancsira. Nevezetesen Démon pajtás szülei.

Huba 3 és fél éves, és imádja a vizet... Lehet az tócsa, patak, folyó, tó, mindegy, csak víz legyen. Ahogy kiértünk a tóhoz rögvest belevetette magát a vízbe... igen ám, de ez mély víz volt, ahol úszni kellett volna - ekkor döbbentem rá, hogy eddig csak olyan vízben pancsizott, ahol leért a lába, és gyakorlatilag még sosem úszott. Erre Huba is akkor jött rá, amikor már bent volt a tóban. A kis drága próbálta volna letenni a mancsát a mederbe, sűrű buborékolás közben, aztán rájött, hogy ez így nem fog menni, valahogy a víz tetején kellene maradni. Már éppen készültem utána ugrani, hogy kimentsem, amikor nagy fröcskölések, köhögések és buborékok közepette elkezdett körbe- körbe forogni... nyomokban emlékeztetett a kutya úszásra - gondoltam én. Mert akkor megláttam Démont úszni - mint a loch nessi szörny - olyan csendesen suhant a vízbe. - Na, Huba te nem tudsz úszni... nyugtáztuk és csak azon járt a fejünk, hogyan fog kijönni?! Aztán 10-15 körbeforgás után megindult a part felé, mi meg buzdítottuk, hogy: Gyere, gyere! Okkkooos! Ő meg jött... Kb. olyan locs-poccsal, mint egy motorcsónak! Nagy nehezen kiért a partra, jól kifáradva, de látszólag még így is nagyon élvezte, mert azonnal belevetette magát újra a vízbe. Szerette volna kihozni a bedobott botot, de inkább meggondolta magát... és gyorsan "kiúszott"!

Sajnos csak a telefonom volt kéznél... de legközelebb megörökítem!

De ami a legfontosabb az idei nyár nagy célkitűzése, hogy Huba fiam megtanuljon úszni! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr271991684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tarkakutya 2010.05.11. 13:44:41

Nyugi, tud úszni, csak még nem jött rá, hogy is kell csinálni! Az enyémek eleinte függőlegesen mozogtak a vízben, mellső lábaikkal veszettül csapkodták a víz tetejét, aztán egyszercsak rájöttek, hogy nem úgy kell ezt a sportot űzni, és aztán máris tudtak úszni!

babavilag 2010.05.20. 19:01:26

Baba először 4 hónaposan úszott, utánunk jött be a Velencei-tóba, ahol először pánikba esett, majd rájött, és a következő alkalommal már boldogan lubickolt.

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.05.25. 09:30:11

Pipacs is megijedt az első mély víztől, egy ideig nem is akart vízbe menni, de végül becsalogattuk a tóba magunk után, azóta imádja.
A malamutok viszont utálják a vizet, többször próbáltuk őket vízre tenni, de azonnal pánikszerűen kiúsztak - vagyis a kutyák tudnak úszni, legfeljebb nem szeretnek.
süti beállítások módosítása