Visszatértünk!

2010.06.22. 09:32

Boldogan jelentem: Visszatértünk!

Nem akarok mentegetőzni, de az elmúlt időszak egy kicsit sűrűbb volt a kelleténél... De szerencsére ezt a kutyagyerekek nem érezték. A séták nem maradtak el, csak a blogozás :-S

De újult erővel vágunk bele a nyárba, ami egyelőre inkább őszies jellegű. Mondjuk ez engem egyáltalán nem zavar, ugyanis ez az időjárás kedvez a leginkább a kirándulásoknak. Nem kell hat liter vizet cipelnem, hogy a kutyák ne kapjanak hőgutát, mert a vizes fő hűti a testüket. Elég csak 2-3 litert vinni inni. Csak ez az eső... na ez nem kellene... Ma reggel Botond nem akart kijönni a lépcsőházból, megmakacsolta magát. Huba tudja, hogy nincs mese, a "dolgot" el kell végezni, és azt csak kint lehet.

A fiúk kapcsolata egy magasabb szintre emelkedett. Botond állandóan eggyeli (az első fogaival finoman rágcsálja Huba nyakát - olyan mintha vakargatná, Huba meg bedől rá, mint amikor mi vakargatjuk...) Hubci pedig tisztogatja Botondot, és a bokrokban szerzett karcolásait nyalogatja, gyógyítgatja. Már egy! labdával is eljátszanak, nincs marakodás. Na meg állandóan megy a birkóznak, sosem gondoltam volna ezt Hubáról. Olyan türelmes a kicsivel, hagyja, hogy ráugráljon, csipdesse, nem morog, inkább csak elugrik előle, de általában, ha csak egy kicsit is, de játszik vele, aztán a helyére ballag. Új szokása Botondnak, hogy bebújik Huba hasa alá és felveszi a hátára. Ez erősen emlékeztet arra, amikor én emelgetni akartam a nővéremet, hogy már milyen erős vagyok! :-) Gyakorlatilag megszűnt a morgás. (Jajj, ilyenkor mindig aggódok, hogy elszólom magam...) De tény, hogy az elmúlt két hétben egyszer morgott rá Huba Bobókára, amikor eltaposta őt. Boti nincs tisztában a méreteivel, néha elég durva. Viszont nagyon okos, ha kint marad Huba tálja egy kis maradék táppal, akkor nem megy oda és eszi ki belőle, úgy csinál, mintha ott sem lenne, de ha elveszem a tálat, akkor azonnal megy "felporszívózni" a morzsákat. Kialakulóban van egy kis VizslaBanda: Luca, Snoopy, Feri, Berci, Huba és Botond személyében, na meg a két álvizsla: Bell és Démon! Azt hiszem, a nyár még sok izgalmat tartogat nekik! :D

Egészségügyi jelentés:

Botontd most kezdte meg hatodik hetét nálunk!

Megkapta az összes kötelező oltását!

Kétszer féregtelenítettük, de egyszer sem volt benne féreg.

Jövő héten lesz az ivartalanítási műtéte.

Az elmúlt két napban rizs-diétán volt, mert ment egy picit a hasa - valószínűleg benyalt valamit, de semmi komoly, mára már minden rendben volt.

Junior száraztápot kap (Nem reklámoznám) és nagyon szereti. Kapja a csonterősítőt a kajla lábai és a gyenge ízületei, gerince miatt. Már sokkal ügyesebben fut, ugrik.

Combosodik, szépen fejlődnek az izmai. Nagyon sokat nyúlt, 23 kg.

Huba egy pici fölösleget szedett fel... tényleg nem sokat - talán most néz úgy ki, mint egy lassan 4 éves kan vizsla. Eddig mindenki azt hitte kölyök :D

Csak fura, hogy ha simizem akkor nem érzem a bordáit. Mindenesetre tápot váltottunk - egy kicsit "gyengébbre" - a megelőzés híve vagyok!

34 kg a súlya.

A következő két hétben vizeletvizsgálata lesz. Húgyköveinek állapota miatt. Remélem, már nem találnak nála köveket. Szerencsére panaszmentes.

Szépek , egészségesek, csillog a bundájuk :-) ÉS nagyon szeretnek enni!

Egy reggeli séta képei:

Nagyon nehéz olyan képet csinálni, ahol minegyik rajta van! (Huba szemben, Botond mutogatja a popóját, Démon is felém jön!)

 

Soopy vizsla pózol! - Kicsit be van morcosítva! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legények!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinyúlva...

A bejegyzés trackback címe:

https://hubavizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr352100241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.06.28. 13:25:59

Mi csipikézésnek hívjuk a finom harapdálást, néha nekünk is csinálják, jó nagyokat csípnek belénk.

babavilag 2010.07.10. 14:02:30

@Drótos Pipacs: Baba is imádja a kezünket csócsálni. De nagyon finoman teszi mindezt, sosem marad nyoma még rajtam se, pedig rajtam minden meglátszik. Imádja ezt csinálni. Ezért is mondjuk rá, hogy kézfesitiszta.
süti beállítások módosítása